Audi Q5 a fost produs în 1 milion de exemplare la uzina de la Ingolstadt

Audi Q5 a fost produs în 1 milion de exemplare la uzina de la Ingolstadt

Audi are motive de bucurie. Deși Grupul Volkswagen se confruntă cu scandalul Dieselgate, Audi continuă să vândă fără probleme.

Așa se face că producătorul german a anunțat că uzina sa din Ingolstadt a produs Q5-ul cu numărul un milion. Exemplarul în cauză este un SA5 vopsit în culoarea Sepang Blue care va ajunge la o familie din Germania.

Audi Q5 a fost lansat pe piață în anul 2008, iar de atunci și până astăzi a trecut și printr-un facelift pentru a menține treaz interesul clienților. Totodată, la nivel global, Audi Q5 a fost produs în 1,6 milioane de exemplare, iar aici includem și China și India, țări care îl fabrică doar pentru uzul intern. Ba mai mult, la momentul lansării, Audi Q5 era al doilea model din gama Q, iar acum reușește performanțe remarcabile. În 2015, SUV-ul din Ingolstadt a fost vândut în 266.986 de exemplare la nivel global, cu 8% mai mult ca în 2014.

Cât despre o nouă generație, nemții anunță că aceasta va fi lansată de piață în 2018. Chiar și așa, mașina a fost surprinsă de câteva ori în teste.