Ce să faci când mașina se încuie cu cheile înăuntru?

Deși unele mașini moderne au sisteme care împiedică încuierea cheile în interiorul cabinei, nu toți avem astfel de modele. În plus, chiar și aceste sistem mai pot eșua. Ce faci în cazul în care mașina se încuie cu cheile înăuntru?

În primul rând, nu te panica. Dacă copilul sau animalul tău de companie este prins într-o mașină încuiată, în special pe vreme caldă, aceasta este o reacție naturală. Doar că nu ajută să te panichezi. În plus, vei rezolva mai rapid problema dacă nu te stresezi. 
 
Cea mai simplă metodă ar fi să găsești cheia de rezervă. Dacă ești destul de ordonat, asta n-o să ți se pară greu. Sigur cineva poate ajunge la tine acasă. În cazul în care ai lăsat-o la părinți sau prieteni, atunci sună-i. Cu siguranță vor veni rapid. Iar dacă situația nu e urgentă, mergi cu un taxi și recuperează cheia de rezervă. 
 
De câțiva ani, producătorii au dezvoltat tot felul de aplicații pentru telefoanele inteligente. Iar multe dintre ele pot descuia și încuia mașina. Altele, te pun în legătură direct cu un specialist al mărcii, iar cu ajutorul lui vei putea debloca ușile. 
 
 
O a treia variantă ar fi apelarea unui lăcătuș. N-am avut nevoie până acum, dar sunt convins că site-urile de anunțuri din țară sunt pline cu persoane capabile să descuie mașinile și să vă recupereze cheile. 
 
În cazul în care tu ești în afara mașini, dar înăuntru se află un copil sau un animal, iar afară este prea cald sau prea frig, e posibil să fii nevoit să suni la serviciile de urgență. Vor prelua ei cazul și te vor ajuta. Mai ales că vorbim despre o situație care poate pune în pericol viața. 
 
Să încerc să o sparg eu? Nu ți-aș recomanda asta decât într-un caz de forță majoră în care intervenția serviciilor de urgență durează. Altfel, mai bine așteaptă un lăcătuș sau o platformă care să te ajute cu problema. Nu de alta, dar daunele pe care le-ai putea provoca ar putea fi mai mari decât cele pentru plata serviciilor de care am amintit. În plus, nu recomand nici să ceri ajutorului unui străin din zonă. Ți-ar putea strica anumite componente (uși zgâriate, încuietori stricate, etc), iar tu vei rămâne cu achitatul facturii. În cazul în care mașina încă se mai află în garanție, atunci nu lua în considerare o acțiune pe cont propriu pentru că s-ar putea să produci daune care să ducă la anularea garanției.