McLaren vrea să producă o versiune de circuit a lui P1

McLaren vrea să producă o versiune de circuit a lui P1
Presa britanică speculează că McLaren plănuiește să producă o versiune de circuit a hypercar-ului P1, care ar urma să se numească P1 Track.

Aceasta va fi mai rapidă și mai extremă decât modelul de serie P1, după modelul urmat de Ferrari care deja testează modelul LaFerrari XX.

Potrivit revistei Autocar, McLaren a trimis scrisori tuturor celor 375 de proprietari de P1, precum și clienților potențiali, în care îi întreabă dacă ar fi interesați de o versiune mai rapidă a lui P1, destinată exclusiv utilizării pe circuit. Ideea le-ar fi venit celor de la McLaren după ce câțiva clienți s-au interesat dacă compania intenționează să producă un P1 mai rapid.

Deocamdată proiectul se află într-un stadiu preliminar, însă dacă se va materializa nu vor fi produse mai mult de 20-30 de exemplare. P1 Track va fi vândut doar celor care dețin deja un P1 de stradă, însă mașinile vor fi păstrate de McLaren și vor fi utilizate de proprietari la evenimente organizate de constructor pe circuit. McLaren P1 Track va avea o aerodinamică mai agresivă, suspensii mai tari și va dispune de un motor mai puternic.