Mercedes-Benz a anunțat o nouă gamă de motoare. Debutul va avea loc în 2017

Mercedes-Benz a anunțat o nouă gamă de motoare. Debutul va avea loc în 2017

Mercedes-Benz a demarat ofensiva vehiculelor electrice, dar cu toate acestea încă mizează pe profitul adus de motoarele cu combustie internă.

De aceea, nemții au pregătit o gamă complet revizuită pentru anul viitor. Toate propulsoarele vor avea cilindri cu capacitatea de 0,5 litri și majoritatea vor integra elemente la un circuit electric de 48V. Agregatele cu patru cilindri vor veni cu un mic motor electric la 48V care va înlocui clasicul alternator.

În plus, puterea livrata va fi de 134 de cai per litru, ceea ce înseamnă că viitoarele unități vor putea oferi peste 260 de cai putere. Motoarele cu șase cilindri vor trece la o configurație în linie. În plus, unitățile pe benzină vor miza pe un compresor electric pentru înlăturarea celebrului turbo lag. Nu în ultimul rând, gama de motoare V8 de 4,0 litri va suferi și ea o transformare importantă.

Cea mai "slabă" versiune ar urma să ofere 476 de cai putere și 700 Nm. Cu aceste performanțe, este greu de crezut că vânzările Mercedes-Benz vor suferi scăderei în perioada imediat următoare.