Noul Mercedes-Benz C-Class Estate demonstrează că break-urile nu trebuie să fie urâte

Noul Mercedes-Benz C-Class Estate demonstrează că break-urile nu trebuie să fie urâte
După premiera berlinei C-Class la Salonul Auto de la Detroit din ianuarie 2014, era timpul ca Mercedes-Benz să dezvăluie și noul break al gamei, C-Class Estate.

Programat să sosească în showroom-urile europene ale mărcii în septembrie 2014, noul model se remarcă printr-un stil sportiv la partea din spate, unde forma ascuțită a celui de-al treilea geam lateral, luneta plonjată și stopurile orizontale dau impresia de dinamism.

Acest lucru nu înseamnă însă că Mercedes-Benz a uitat aspectul practic al lui C-Class Estate. Față de generația precedentă, noul model oferă mai mult spațiu: este mai lung cu 96 mm (4.702 mm), mai lat cu 40 mm (1.810 mm) și are ampatamentul mărit cu 80 mm (2.840 mm). Cu toate acestea, noul C-Class Estate este cu până la 65 de kilograme mai ușor decât modelul anterior.

Portbagajul are un volum de 490 litri (5 litri mai mult decât la generația precedentă), iar dacă se rabatează bancheta din spate spațiul de încărcare crește la 1.510 litri (10 litri mai mult). C-Class Estate este disponibil cu aceleași motoare ca berlina, propulsoarele diesel oferind între 115 CP și 204 CP, în timp ce motoarele pe benzină au puteri cuprinse între 156 CP și 328 CP.