Suzuki susține o misiune de explorare a Lunii

Suzuki susține o misiune de explorare a Lunii

Suzuki a semnat un parteneriat cu Hakuto, primul echipaj de exploratori pe Lună cu finanțare privată din Japonia, susținându-i în misiunea Google Lunar XPRIZE.

Misiunea Google Lunar XPRIZE presupune debarcarea pe Lună a unui vehicul finanțat din fonduri private și deplasarea sa pe o distanță de 500 de metri, pentru a transmite imagini foto și video de înaltă rezoluție, iar Suzuki s-a angajat să ofere tot suportul tehnic necesar în dezvoltarea acestui vehicul și construcția sa de către Hakuto.

Principalele provocări în îndeplinirea acestei misiuni sunt diminuarea greutății vehiculului, crucială în reducerea costurilor de lansare, precum și manevrabilitatea acestuia, pentru a evita posibilele alunecări pe suprafața Lunii.

"Suntem încântați să susținem echipajul Hakuto și misiunea acestuia de explorare a Lunii. Ne-a impresionat în primul rând dorința de a deplasa un vehicul pe Lună. Suntem convinși că misiunea de explorare va fi un succes și datorită tehnologiilor Suzuki ce vor fi încorporate pe acest vehicul", a declarat Toshihiro Suzuki, Președinte, CEO și COO Suzuki.