Vă oferim informațiile corecte despre efectele Covid-19

Suntem cu toții conștienți de importanța informațiilor corecte și imparțiale, mai ales în timpul unei crize.

Sub umbrela Facultății de Științe Economice și Gestionare a Afacerilor (FSEGA) a Universității Babeș-Bolyai, o echipă de profesori, specialiști și analiști, printre care și un coleg de-al nostru, au realizat un instrument care conține numeroase cifre, date și informații legate de impactul Covid-19 în țara noastră și nu numai. Acest instrument vine sub forma unei platforme online, disponibilă mereu.

Platforma este rezultatul unui proiect de cercetare prin care cercetătorii universității implicați în acest demers științific publică o serie de date relevante privind impactul economic al pandemiei Covid-19 în forma unor infografice interactive, menite să arate o imagine detaliată, actualizată în timp real, a situației economice românești. Obiectivul principal al proiectului este oferirea unu sprijin real factorilor decizionali din politica economică românească, respectiv stabilirea unui punct de pornire pentru realizarea unor scenarii pe termen mai lung sau mai scurt pentru o mai bună protejare a societății, a companiilor și angajaților acestora, respectiv a lanțurilor de aprovizionare din economia reală.

Utilizând platforma, aveți acces la o paletă foarte largă de informații verificate și structurate pentru a fi înțelese cât mai ușor. Construcția pe categorii face navigarea deosebit de facilă, iar găsirea informațiilor dorite este foarte rapidă. Platforma acoperă subiecte de mare interes din domeniile economic, social, financiar, precum și impactul lor la diferite nivele ale vieții și activității din țara noastră și este disponibilă în limbile română, maghiară și engleză.

Astfel, în plină perioadă de înflorire a știrilor documentate pe jumătate, a încercărilor de manipulare și a fenomenului fake-news, vă invităm să profitați de existența unui instrumentcorect, bazat pe cifre verificabile și realizat de adevărați specialiști, într-un cadru pus la dispoziție de una dintre cele mai prestigioase universități din țară.

Puteți accesa platforma din meniul principal al site-ului, prin click pe Monitor Covid-19  sau prin click pe imaginea de mai jos.